15 noiembrie 2006

Telefonul

Exista un aparat care ne face viata mai usoara si mai mizerabila uneori.
Marile companii au investit milioane de dolari sa descopere si sa perfectioneze TELEFONUL, acest dispozitiv iubit de unii si urat de altii.
In primul rand, cred ca TELEFONUL este iubit, la noi in tara, de marile firme de telefonie mobila: Vodafone, Orange, Romtelecom si RDS. Cum sa nu fie iubit TELEFONUL de catre angajatii si patronii acestor firme cand, din fiecare convorbire de-a noastra, curg bani lichizi in conturile lor?

Mai este iubit TELEFONUL de catre unii vanzatori profesionisti care fac vanzari direct prin TELEFON. Nici nu-l cunosti pe omul respectiv dar el, in primele 10 secunde poate obtine de la tine fie un refuz, fie o intalnire pentru un dialog de afaceri (adica pentru o vanzare). Pe el, pe vanzator, chiar daca convorbirea telefonica l-a costat ceva, totusi, in final, daca este talentat, va obtine de la tine un comision gras pentru ce vrea sa-ti ofere. Deci si pentru el, TELEFONUL este un AVANTAJ.
Aceasta cutie magica mai este un avantaj si pentru mama care vrea sa vorbeasca cu fiul plecat sau pentru sotia care doreste sa afle din gura sotului ei, cand soseste deseara, acasa.
Nu avem suficient timp ca sa-i amintim pe toti ce care se bucura sa foloseasca TELEFONUL: seful plecat din tara care e in contact cu firma sa, cel accidentat pe autostrada care cheama o ambulanta, tanarul care ii da prietenei o intalnire in oras ascunzandu-si roseata din obraji la TELEFON si inca multi altii.
Si totusi, TELEFONUL, este un instrument de tortura pentru altii. Nu ai patit niciodata sa primesti amenintari la TELEFON? Chiar daca pana acum nu ai primit asa ceva, ai toate sansele sa traiesi si aceasta experienta.
Sau poate ai primit prin TELEFON o dojana de la cineva pe care-l iubesti si pe care l-ai ranit din greseala.
Sau, cineva, la TELEFON ti-a dat o veste rea ca altcineva s-a stins din viata.
Altadata, poate TELEFONUL ti-a fost furat, si, culmea ironiei, hotul iti da un TELEFON sa auda cum reactionezi. Eu am patit si asa ceva acum doi ani.
TELEFONUL mai poate fi o sursa de stress si atunci cand, fiind plecat undeva si nu ai incarcatorul la tine, bateria fiind descarcata, nu il poti incarca si tocmai trebuie sa primesti un TELEFON important.
Sa fie asta toata paleta de torturi pe care le poate crea cutia de plastic?
Nu, mai are ceva foarte special pentru tine: tortura TELEFONULUI la minut. Din minut in minut primesti cate un apel de la cineva (Triiiill…. ): fie un client, fie un vanzator, fie o ruda, fie un prieten, fie un furnizor. Abea ai terminat convorbirea cand, la cateva secunde, Triiiill…. , suna din nou TELEFONUL. Continui si cu acest apel, apoi, la vreo cateva minute din nou Triiiill….. Te apuci apoi sa lucrezi la proiectul tau si … Triiiill….
Triiiill…., lucrezi…….. Triiiill…., gandesti……. Triiiill……, mananci…… Triiiill……, la toaleta….. Triiiill…., la coafor…….. Triiiill……., la volan….... Triiiill…. , la cumparaturi….. Triiiill…. in pat…….Triiiill…… Triiiill…. Triiiill….
Si asa, viata noastra devine un Triiiill….mai simfonic sau mai sec, mai banal sau mai melodios.
Avem Triiiill-uri care sa ne indice ca ne suna prietenii, sau familia, sau clientii, sau seful. Si pentru unii din acestia nu deschidem TELEFONUL pentru ca nu mai rezistam.
Te-ai simtit si tu zdrobit de acest instrument de tortura? Au fost zile cand nu ai mai facut fata presiunii TELEFONULUI? Cum ai iesit din impas? Ce ai facut? Ce-i de facut?
blog comments powered by Disqus